Hoe ik kan aangeven dat een factuur betaald is?

Hoe ik kan aangeven dat een factuur betaald is?

Binnen Yoursminc zijn er 2 manieren om aan te geven dat een factuur betaald is:

  • Op de factuur zelf (Yoursminc basis)
  • Vanuit bankafschriften (Indien je de optie Financieel hebt geactiveerd)

Een voorwaarde om een factuur als ‘betaald’ te kunnen kenmerken is dat deze de status ‘Verstuurd’ heeft.

 

Op de factuur zelf

Registreer betaling op de factuur zelf

 

Dit voorbeeld toont een factuur met de status ‘Verzonden’. Op het moment dat een factuur deze status heeft, verschijnt er automatisch de knop [Betaling].

Als je op deze knop drukt verschijnt het volgende venster:

 

Registratie van de betaling

 

In dit venster kun je aangegeven wat de betaalmethode is geweest (Bank, Contant, Credit Card), de exacte datum en het betaalde bedrag (Yoursminc ondersteunt momenteel nog niet het verwerken van deelbetalingen).

Nadat je nu op de knop [Bewaar betaling] drukt, wordt de betaling geboekt en wijzigt de status van de factuur automatisch in ‘Betaald’.

 

Bewaar betaling

 

Je kunt nu ook aan de rechterzijde van de pagina zien welke geschiedenis de factuur heeft:

 

Factuurgeschiedenis

 

Vanuit bankafschriften

Indien je gebruik maakt van de mogelijkheid om een Bankafschriften bestand van je bank in te lezen en deze verder te verwerken, kun je de betaling van een factuur boeken op het moment dat je klant het bedrag op je bankrekening heeft gestort.

 

Vanuit bankafschriften

 

In bovenstaand voorbeeld zien we een bijschrijving van een bedrag van €141,57, tevens herken je de naam van een klant van je ‘Axit international Trading’

Je drukt nu op het icoon met het pijltje omhoog aan de rechterzijde naast de kolom Referentie om de bijhorende factuur te zoeken:

 

Selecteer de factuur

 

Er wordt nu een venster geopend met hierin het bedrag van de betaling in de bankafschrift, waarbij we zien dat er inderdaad een factuur met dit bedrag in de administratie voorkomt.

We klikken nu op de link van het factuurnummer 201402000006

 

Koppel de betaling

 

Je ziet nu dat er een ‘vinkje’ is gezet om aan te geven dat de betaling is gekoppeld aan een factuur

 

Definitief maken van de betaling

 

Tevens is onder de kolom Contact de betreffende klant geselecteerd, het factuurnummer 201402000006 opgenomen in de kolom Referentie en staat onder de kolom Grootboek de Debiteuren rekening geselecteerd als rekening waarop de boeking zal worden verwerkt in het grootboek.

Indien je nu de meest rechter checkbox selecteert zul je zien dat de knop [Maak bankafschrift definitief] actief wordt. Door nu op deze knop te drukken wordt de betaling geboekt in het grootboek en zal de betreffende factuur de status ‘Betaald’ krijgen.

 

Definitieve betaling

 

Dit voorbeeld toont dat de betreffende betaling nu is geboekt en gekoppeld aan de betreffende factuur.

Zouden we nu naar het facturenoverzicht gaan, dan zullen we zien dat de factuur inderdaad de status ‘Betaald’ heeft gekregen.

 

Factuur met status 'Betaald'