Hoe ondersteunt Yoursminc mij met mijn BTW aangifte?

Hoe ondersteunt Yoursminc mij met mijn BTW aangifte?

Op het moment dat je BTW aangifte moet doen bij De Belastingdienst, kun je de gegevens welke je moet verstrekken bij het doen van je aangifte als volgt terugvinden in Yoursminc:

Naar Btw-aangifte vanuit het Dashboard

In de Dashboard pagina vind je linksonder het kader ‘Omzetbelasting’ met hierin per kwartaal het bedrag aan ‘Bedrag te betalen’ en het bedrag aan ‘Bedrag te ontvangen’. Door nu op de knop [Naar BTW Aangifte] te drukken wordt de volgende pagina getoond:

Pagina Omzetbelasting

In deze pagina kun je kiezen voor een overzicht per Periode of per Kwartaal. Hier maak je dus een keuze afhankelijk van welke afspraak je met De Belastingdienst hierover hebt gemaakt.

Het volgende voorbeeld toont het een overzicht “Aangifte omzetbelasting” voor het 3e kwartaal 2013. Je ziet dat de indeling overeenkomt met de door De Belasting gehanteerde rubricering.

Aangifte omzetbelasting

Let op:

Je bent natuurlijk ten allentijden zelf verantwoordelijk vast te stellen of de gegevens welke je aan De Belastingdienst verstrekt correct zijn. Raadpleeg je accountant indien je hier twijfels over hebt. De gegevens binnen het getoonde overzicht zijn gebaseerd op de BTW welke je aan je klanten hebt berekend middels een Factuur en de BTW welke je hebt moeten betalen aan leveranciers en welke je hebt ingevoerd als Uitgave (realiseer je dat dit in principe gewoon Inkoopfacturen zijn).

Voor informatie over het doen van je Aangifte verwijzen we je graag door naar de website van De Belastingsdienst