Hoe Paypal mutaties boeken

Hoe Paypal mutaties boeken

Stel je krijgt een mutatieoverzicht van Paypal en wilt deze boeken binnen Yoursminc.

Ga als volgt te werk:

Allereerst zorgen we voor een speciaal dagboek waarin we de boekingen willen laten plaatsvinden. We creëren in dit voorbeeld het dagboek ‘PAYPAL’.

 

Dagboek Paypal

 

Vervolgens creëren we een 2-tal grootboekrekeningen:

  • 1011 – Paypal
  • 4631 – Paypal kosten

Uiteraard mogen andere codes worden gekozen, overleg even met je boekhouder/accountant als je hier net zeker bent welke te kiezen.

 

Grootboek PayPal

Grootboekrekening Paypal

 

We zijn nu klaar met onze voorbereidingen en kunnen nu de PayPal mutaties gaan boeken. Hiervoor starten we de functie Creëer Bankafschrift

 

Creëer Bankafschrift

 

Als dagboek selecteren we hier het eerder gecreëerde dagboek ‘PayPal mutaties’. We voeren een Afschrift identificatie in, de datum van het afschrift voer een Beginsaldo en Eindsaldo in (als deze niet bekend is, voer dan voorlopig voor beiden 0 in).

In het getoonde voorbeeld voeren we de volgende mutaties in:

 

Paypal mutaties

 

Zoals het voorbeeld laat zien worden de betalingen gekoppeld (gematched) met de betreffende facturen, gebruik hiervoor het icoon naast de kolom Referentie. Er zal dan automatisch een venster worden geopend met alle openstaande posten welke voldoen aan het ingevoerde bedrag. Selecteer uit dit venster de juiste factuur en de gegevens van de factuur worden automatisch naar de pagina gekopieerd. Er zal dat tevens een ‘vinkje’ worden geplaats onder de kolom ‘M’, als teken dat de factuur gekoppeld is aan de betaling.

De kosten worden ingevoerd en aangezien we hier geen openstaande post voor in de administratie hebben, moeten we zelf de juiste grootboekrekening selecteren. In ons voorbeeld kiezen we hiervoor de eerder aangemaakt grootboekrekening 4631 – Paypal kosten.

Als we nu de meest rechter kolom selecteren wort automatisch de knop [Maak bankafschrift definitief] actief.

 

Maak bankafschrift definitief

 

Druk nu op de knop [Maak bankafschrift definitief], om de PayPal mutaties definitief de maken. Deze zullen nu in het grootboek worden geboekt.

Je had er overigens ook voor kunnen kiezen om de mutaties alleen te bewaren, om er op een ander tijdstip verder mee te gaan door simpel op de knop [Bewaar bankafschrift] te drukken.

 

Bankafschrift PayPal mutaties

 

Nadat de mutaties ‘Definitief’ zijn gemaakt zul je zien dat deze niet meer kunnen worden gewijzigd. Je kunt nu overigens verder gaan met het invoeren van meerdere mutaties binnen deze pagina.

Als we nu naar de rapportage ‘Dagboekmutaties’ kijken (onder menu rapportages) zullen de boekingen terugvinden van de mutaties welke we zojuist hebben ingevoerd.

 

Dagboekmutaties PayPal

 

Zouden we nu in het Facturen overzicht gaan kijken, dan zullen we tevens zien dat de betreffende facturen de status ‘Betaald’ hebben gekregen.

 

Overzicht facturen