Uitgaven

Uitgaven
Yoursminc voorziet in de mogelijkheid om uitgaven in te voeren. Onder uitgaven verstaan we inkoopfacturen, maar ook brandstofbonnetjes en je kosten van parkeren etc.

Contact
Bij het invoeren van een uitgave moet allereerst het contact worden geselecteerd waarvan je bijvoorbeeld de betreffende inkoopfactuur hebt ontvangen. Mocht deze nog niet bekend zijn binnen Yoursminc dan kun je deze vanuit de huidige pagina aanmaken door op Klik hier om contact te creëren te klikken.

Factuurnummer
Hier kun je het factuurnummer invoeren wat op de betreffende inkoopfactuur of bon is vermeld door de leverancier.

Factuurdatum
Voer hier de factuurdatum in welke op de betreffende inkoopfactuur of bon is vermeld door de leverancier.

Vervaldatum
Voer hier de vervaldatum in welke op de betreffende inkoopfactuur of bon is vermeld door de leverancier.

Prijzen
Hier kun je aangeven of je de uitgave invoert inclusief of exclusief Btw. In beide situaties zal Yoursminc netjes het Btw-bedrag bepalen.

Omschrijving
Voer hier de omschrijving van de uitgave detailregel in. Je zult zien dat als je al enige uitgaven hebt ingevoerd, dat op het moment je een omschrijving invoert het programma je automatisch een ‘voorstel’ doet van te gebruiken omschrijving.

De geeft als voordeel dat als je uitgaven hebt welke regelmatig terugkomen, de invoer hierdoor versnelt mogelijk is.

Je zult ook zien dat door een van de getoonde ‘voorstellen’ te kiezen, automatisch een Aantal, Prijs, Btw en Kostencategorie wordt geselecteerd!

Aantal
Het aantal van de aangeschafte artikelen, diensten etc. Zoals vermeld op inkoopfactuur of bon door de leverancier.

Prijs
De prijs zoals vermeld op inkoopfactuur of bon door de leverancier.

Btw
Selecteer hier het geldende Btw-tarief zoals vermeld op inkoopfactuur of bon door de leverancier.

Kostencategorie
Selecteer hier eventueel een kostencategorie ten laste waarvan je de uitgave wilt boeken.

Hoe om te gaan met kostencategorieën binnen Yoursminc is beschreven in Het gebruik van kostencategorieën binnen Osirius Online

Gekoppelde bestanden

Hier kun je een digitale versie van de inkoopfactuur of bon opslaan bij de ingevoerde uitgave. Zo heb je altijd de uitgave binnen Yoursminc en het originele document bij elkaar, wel zo makkelijk. Dit maakt het ook voor de controle door een administratiekantoor of accountant eenvoudiger.

Je kunt dit doen door het betreffende document vanuit de verkenner (explorer) naar het kader “Plaats hier je bestanden of dubbel” te verslepen, of te dubbelklikken waarna je het betreffende bestand op je PC kunt opzoeken.