Veilig online

Boekhouden met Yoursminc
Veilig online

Boekhouden met Yoursminc

Je bent ondernemer en steekt veel tijd in communicatie met je klanten en je vind het logisch dat je vertrouwelijk omgaat met alle gegevens welke je klanten hebt. Je vind het ook vanzelfsprekend dat klanten dit van je verwachten. Even los overigens van de wetgeving welke op het vlak van persoonsgegevens zeer strikt is.

Daarom is het ook goed dat je even stil staat bij de wijze waarop partijen omgaan met de gegevens die jij ze toevertrouwd. Oftewel; is het wel allemaal veilig?

We vinden het daarom ook belangrijk dat we duidelijk zijn naar onze klanten over de wijze waarop er met hun gegevens wordt omgegaan.

Versleutelde gegevens
Encryptie

Versleutelde gegevens

Alle gegevens welke er tussen de PC of mobile device naar de Yoursminc applicatie worden verstuurd zijn versleuteld. Yoursminc maakt hiertoe gebruik van de meest geavanceerde beveiligingscertificaten welke momenteel beschikbaar zijn: COMODO RSA Extended Validation Secure Server CA. Dit houdt o.a. in dat alle gegevens welke over het internet van en naar de Yoursminc server gaat versleuteld (encrypted) m.b.v. AES_128_GCM en ECDHE_RSA.
Waar worden mijn gegevens opgeslagen?
Locatie

Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Alle gegevens zijn opgeslagen in een Oracle Database. Zowel de programmatuur als de data worden gehost op een server welke is gelokaliseerd bij STRATO in Duitsland (ISO 27001 gecertificeerde high performance data centers in Berlijn en Karlsruhe).

Op basis van geavanceerde database technologie van de grootste database leverancier ter wereld Oracle (™) wordt er van je gegevens continue een backup gemaakt. Deze technologie staat bekend als ‘Archive logging’. Deze archive logs worden gecommuniceerd met een ‘standby’ server welke wordt gehost bij TRANSIP waarvan het data center is gelokaliseerd Amsterdam Zuidoost.

Hierdoor hebben wij voortdurend de beschikking over een duplicaat database gelokaliseerd op een andere geografische locatie. Hierdoor is de beschikbaarheid maar ook de veiligheid van je gegevens gegarandeerd in geval een van de data center locaties onbeschikbaar zou raken.

Gegevens opgeslagen binnen EER Europese Economische Ruimte
Gegevens opgeslagen binnen EER

Europese Economische Ruimte

Vanwege het feit dat de gegevens zijn opgeslagen in data centers in Duitsland en Nederland vallen deze dus onder regelgeving welke wordt gehanteerd binnen de Europese Economische Ruimte.

Dit garandeert onder anderen dat gegevens niet beschikbaar zijn voor instanties zoals bijvoorbeeld overheden. Toch een veilig gevoel.

Backups 99% Up Time
Backups

99% Up Time

Vanwege de toegepaste technologie (zie ook “Waar worden mijn gegevens opgeslagen”) beschikken wij op ieder moment van de dag over een backup van je gegevens welke we op een andere fysieke locatie (Berlijn, Karlsruhe, Amsterdam ZO) bewaren.